Pages

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Bozuk Para Olsam Kumbaradan bile geçemem !!!

Evet, bozuk para olsam kumbaradan bile geçemem ya da bir insanı 40 gün sırtında taşı beş dakika dinlenmek için dur, niye durdun der. 40 gün taşıdın Allah razı olsun demez.

Böyle nankör bir çevrem var benim. Kendi ailem ve eşimin ailesi, arkadaş çevrem falan fişman. Evet suç ben de çünkü bana birisi laf söylediğinde karşılık veremiyorum. İki gülüp, bir laf soktuklarında bir şey diyemiyorum. Bu onlara cesaret veriyor. Laf söylemeye devam ediyorlar. Kendi annem ve kardeşlerim de dahil.

Şimdi kardeşim evleniyor. Onlardan 150 km uzaktayım. Her gün arıyorum, soruyorum. Dertlerine çare olmaya, elimden geldiğince gidip 2-3 gün kalıp yanlarında her şeye yetişmeye çalışıyorum. Ama bu anneme yetmiyor. Ben de evli ve aile sahibi bir insanım. Bu onlar için önemli değil. Ben sadece verici olmalıyım. Kendimi müdafaa etsem " tabi sen haklısın her şeyi sen bilirsin" gibi cevap veriyorlar. Bıktım, usandım. Cuma günü düğün var düğüne mi gidicem yoksa laf sokma yerine bilmiyorum. 28 yaşındayım ama şimdiden hayattan bezdim. Sanırım yine psikolojik tedaviye başlayacağım.


26 Mayıs 2013 Pazar

Ay-yıldız Mayo ve Bikini 2013

Serin sular, güneşli bir hava, sıcacık kumsal. Bunları düşününce bikini ve mayo da ne giysek acaba? demeden olmuyor. İzmir de olmama rağmen deniz kültürüm çok zayıf. Zayıf olunca da sadece 1 tane mayom var. Fakat bu yaz bir tane daha mayo almak istiyorum. Mayo ile daha rahat ediyorum, fazlalıklarımı da saklıyor. Bikini biraz daha fit vücut işi diye düşünüyorum. :) Ay-yıldız mayo ve bikini 2013'ten en beğendiklerimi göstermek istiyorum :)


Kaplı Bikini Yılan Desenli 84,00 TL

Yılan desenini bu sene daha çok beğeniyorum. Bu bikini de beğendiklerimden biri :)


Kaplı bikini, Siyah beyaz desenli, kırmızı geçişli 84,00 TL

Hem deseni, hem renkleri çok hoşuma gitti :)


Kaplı Bikini sarı yeşil 84,00 TL

Hem rengi hem de kullanılan küçük aksesuarlar çok hoşuma gitti.


Kaplı Mayo Mor Yeşil karışık desenli 98,00 TL

bu mayo da çok hoşuma gitti.

İşte böyle daha bir çok model varda en beğendiklerimi göstermiş oldum.




21 Mayıs 2013 Salı

Misafir Menüsü

Değişik şeyler denemek ve ikram etmeyi çok seviyorum. Bu hafta sonu hazırlamak istediklerim ise hafif şeyler. O yüzden kolay ve güzel tarifler seçtim. İnşallah size de fikir olur :)


Yeşil Mercimek Salatası


Ben soğan yerine bol maydanoz, dereotu, havuç, domates koyacağım :)

Feast internet sitesinde de bir çok tarif var. Bu tarifler yapmak istediklerim de aşağıda, linkleriyle beraber :)


Milföy Ekler

Resmini yükleyemiyorum ama tarifini sizlerle paylaşayım.
Pınar Labne'li Köstebek pasta



Patates çanağı 


Şimdilik bu kadar acaba bir de milkshake gibi bir şey mi hazırlasam?




Nivea Güneş Kremi

Nivea ürünlerini kullanan biri olarak, bu sıcak güneşli havalarda hem bebekleri, hem tüm ailemizi güneşten korumalıyız. Güneşten korunmak için bebeklerde ve çocuklarda 50+ faktör, yetişkinler için de 20+ ve üzeri faktörlü güneş kremi kullanmak gerekli. Bu yüzden bu gün Nivea'nın güneş kremlerini inceleyeceğiz.

BEBEKLER İÇİN


Bebeklerin cildinin güneş ışınlarına karşı koruması yeterince gelişmediği için doğrudan güneş ışınlarına maruz kalması çok tehlikelidir. Hassas bebek cildi için özel olarak geliştirilen NIVEA Sun Bebekler için Güneş Sütü GFK 50+; bebeğinizin cildini güneş yanıklarına ve güneş ışınlarına bağlı tahrişlere karşı ciltle uyumlu şekilde korur.                     
  • Güneş allerji riskini en aza indirir.
  • Parfüm, boya, alkol içermez. 

NASIL ETKI EDER ?

Mineral filtre UV sistemi ile etkin koruma sağlarken içeriğindeki Pantenol ve gliserin ile cildi besler ve kuruluğunu önler. Suya karşı ekstra dayanıklıdır.

NASIL KULLANILIR ?

  • Bebeklerin güneş ışınlarına maruz kalmamasına dikkat edin. 
  • Yoğun öğle güneşinden sakının. Küçük bebeklerin doğrudan güneş ışınına maruz kalmamasına dikkat edin.
  • Koruyucu kıyafetler (şapka, t-shirt, şort) giymenin yanı sıra yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu ürünleri özellikle güneşe maruz kalan bölgelerde (yüz, kollar, bacaklar) yoğun olarak kullanın. 
  • Gözler ve kıyafetler ile temasından kaçının.

YETİŞKİNLER İÇİN

NIVEA SUN Nemlendirici Güneş Sütü, dengeli bir UVA ve UVB filtre sistemine sahiptir. Güneş yanıklarının yanı sıra cildin erken yaşlanmasına karşı ANINDA hem suya dayanıklı koruma sağlamakta hem de güneşe bağlı alerji riskini minimuma indirmektedir. Mükemmel UVA koruması sayesinde cildinizin sağlığını daha iyi korumaktadır.

NASIL ETKİ EDER ?

Cildin doğal yapısında bulunan Hydramin içeren besleyici formülü ile yumuşak ve esnek bir cilt için derinlemesine ve kalıcı nemlendirme sağlamaktadır.

NASIL KULLANILIR ?

  • Güneşe çıkmadan önce sürün. Sürüldüğü andan itibaren koruma sağlar. 
  • Özellikle yüzdükten ve kurulandıktan sonra uygulamayı sık sık tekrar edin. 
  • Yoğun öğle güneşinden kaçının. 
  • Bebeklerin ve küçük çocukların doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamasına dikkat edin. 
  • Koruyucu kıyafetlerin yanı sıra yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu ürünler kullanın.

ÇOCUKLAR İÇİN

Güneşe karşı hassas ve ince çocuk cildi için özel olarak geliştirilmiş NIVEA SUN Çocuklar için Güneş Sütü , sahip olduğu dengeli UVA ve UVB filtresi ile çocukların cilt sağlığını korur. Güneş yanıklarının yanı sıra, uzun vadeli cilt hasarlarına karşı da güvenli koruma sağlamakta ve güneşe bağlı alerji riskini asgari düzeye indirmektedir.

NASIL ETKİ EDER

Suya dayanıklı EKSTRA koruma ile çocuk cildinin doğal UV korumasını güçlendirir. İçeriğindeki E vitamini erken cilt yaşlanmasına sebep olan serbest radikallere karşı hücre koruması sağlar.

NASIL KULLANILIR?

  • Güneşe çıkmadan önce sürün. Sürüldüğü andan itibaren koruma sağlar. 
  • Özellikle yüzdükten ve kurulandıktan sonra uygulamayı sık sık tekrar edin. 
  • Yoğun öğle güneşinden kaçının. 
  • Küçük çocukların doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamasına dikkat edin ve koruyucu kıyafetlerin (şapka, t-shirt, şort) yanı sıra, yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu ürünleri özellikle güneşe maruz kalan bölgelerde (yüz, kollar, bacaklar) yoğun olarak kullanın.

PEKİ SİZLER AİLENİZ VE KENDİNİZ İÇİN HANGİ GÜNEŞ KORUMA YÖNTEMLERİNİ KULLANIYORSUNUZ ?








9 Mayıs 2013 Perşembe

Canıma Yetti Yaa eah!!!

Gerçekten canıma yetti. Milletin halini anlamayanlar doluşmuş bir yere adına Milletvekili denilmiş. (hepsini aynı kefeye koymuyorum o ayrı) Niye Milletvekilline kıyak yasalar çıkıyor? Bizim bilmediğimiz bir sürü kolaylıkları, üstünlükleri var.

Millet için çalışılması, ülke için çalışılması lazımken niye fırsatçılık peşindeler. Açlık sınırı aşamadık haberleri var mı?

Asgari ücretle kira ödeyip, çocuk büyütüp, geçinmeye çalışan insanlar var neredesiniz?

Okullarda, yollarda, sağlık ocaklarında daha bir çok şey de eksiklik var neredesiniz?

Eğitim seviyemize destek veriyor musunuz?

Sınav sistemi ne zaman değişecek?

Daha bir sürü durum var. İnsanlarının yaralarına derman olma kendine kıyak geç. Ohh ne ala.

Not: Bu yazım asla bir partiye yazılmış değildir. Bu kafada olanlara yazılmıştır.


Marilyn Monroe Çanta Hediye Çekilişi

Yasemin Uzunoğlu blogu çok güzel hediye veriyor. Bu güzel hediye marilyn monroe çanta ve makyaj çantası. Herkese bol şanslar.





6 Mayıs 2013 Pazartesi

Düğün Elbisem Tamam, Sırada Ayakkabı seçimi var :)

Evet, arkadaşlarımın güzel yorumları sayesinde önceki yazımda göstermiş olduğum 4 numaralı elbiseyi aldım. Rabbim giymeyi nasip etsin. Önceki yazım Burada :)

Mercan rengi, 42 beden, Neton marka, 150 Liraya aldım.


İzmir, çankaya merkez mağazasından aldım. İnanın ki çok güzel elbiseler var. Ve sağolsunlar çok ilgilendiler. Çok, çok gezdim, bakmadığım dükkan kalmadı. Benim için kumaş kalitesi de önemliydi. O yüzden sizin güzel yorumlarınızı dikkate alarak bu elbiseyi seçtim. Sırada ayakkabı var. 

Evet beğendiğim ayakkabılar :) Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Deichmann 44,90 TL Pudra rengi


Down Town Bej Mercan 59,99 TL 


Polaris Yılan derisi 89,99 TL


Polaris Lame, Mercan 79,99 TL


Polaris Yılan Derisi 59,99 TL


Polaris Beyaz, Açık Pudra rengi 59,99 TL









5 Mayıs 2013 Pazar

1 Yazar 2 Kitap Halide Edip Adıvar - Yol Palas Cinayeti ve Tatarcık

Halide Edip Adıvar'ın kitaplarını bu yaşımda tanıdığım için üzgünüm. Çok daha önceden tanımalı ve okumam gerekiyormuş. Neyse geç olsun güç olmasın. 18.İzmir Kitap Fuarında Can yayınlarından aldığım ( iyi ki almışım) Yol Palas Cinayeti ve Tatarcık 1 haftada bitti. Çok ama çok beğendim. Ruhu şad olsun. Keşke lisede, ortaokulda ne bileyim daha küçükken bizi Halide Edip Adıvar ile tanıştırmayan öğretmenlerimi de esefle kınıyorum. ( hıhhhh)

Yol Palas Cinayeti


Halide Edib Adıvar'ın 1936 yılında Paris'te kaleme aldığı bir cinayet romanı, Yolpalas Cinayeti. Bu kısa roman, Adıvar'ın güçlü anlatımını göstermesi bakımından son derece değerli.


Kitap, 1900'lerin başında Şişli'de bir konakta işlenen bir cinayetin görüldüğü dava ile başlıyor ve o yılların İstanbul'una dair gözlemler eşliğinde anlatılıyor. Dönemin İstanbul'unu, kentte yaşayan aydınların Türkiye'ye ve Avrupa'ya bakışlarını, yeni yeni bilincine varılan sınıf çatışmalarını gözler önüne seriyor. Duygusallıkla yaklaştığımız romanlar vardır; Yolpalas Cinayeti benim için onlardan biri.


Halide Edib Adıvar'ın en güçlü eserlerinden mi? Sinekli Bakkal kadar ünlü, Kalb Ağrısı kadar ince ve duyarlı, Handan kadar çarpıcı mı? Bunları bilemem. Ama Yolpalas Cinayeti'nin derin etkisi altında kaldığımı, yıllar yılı ondan izdüşümlerle yaşadığımı mutlaka söylemeliyim.

SELİM İLERİ

Benim yorumum : Kesinlikle çok etkilendim. Bu şekilde başka cinayet romanı var mı? onu da bilmiyorum. Ama Halide Edip Adıvar'ın tüm kitaplarını okuyacağım. Yol Palas Cinayeti, hayatı yaprak misali savrulan, tutunacak bir dal arayan bir kızın romanı. Yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş sonradan görme zenginlerin, ikiyüzlü insanları da ince ayrıntılarla işleyen bir roman.

Okumanızı tavsiye ederim. Ben çok ama çok beğendim. :)

Tatarcık

Kaş uçları kalkarak, gözler süzülerek, dudaklar bükülerek her yeni şeyin aşağılık, her köhneliğin kibarlık olduğunu size söyleyen bu adamların şuurlarının arkasında yeni şeylere karşı gizli olduğu kadar kudretli bir meyil vardır. Bu meyil, doğrusunu söylemeli daha çok kadınlardadır. İstanbul'a nadir inseler de mutlak arkalarında moda bir manto, başlarında yeni bir şapka görülür. İskarpinlerinin ökçesi birer karış, tırnakları kıpkızıldır.

Halide Edib Adıvar, Cumhuriyet'le birlikte hızlanan modernleşmeyi, bunun yarattığı dönüşümü anlatan romanlarında özellikle kadın kahramanları öne çıkarmıştı. Sinekli Bakkal ve Zeyno'nun Oğlu romanlarının devamı niteliğindeki Tatarcık, bir balıkçının kızı olan Lâle'nin toplum hayatında yükselişini konu edinen bir roman. Uzun bir zamandan beri yeni baskısı aranan Tatarcık'ın ilgiyle okunacağına inanıyoruz.

Benim yorumum : Önce olarak Sinekli Bakkal ve Zeyno'nun Oğlu romanları okumam lazımmış, fakat ben  Tatarcık'ı okudum. Bu kitabı da çok beğendim. Güzel ve naif bir aşkında anlatıldığı, zengin ve fakir arasındaki sınıf farkı, cumhuriyet dönemi sonrasında medenileşme, avrupai icatlara zengin sınıfının ayak uydurma durumu. 7 üniversiteli gencin hayata olan bakış açıları. Hayatları sadece evlilik ile kurtaracaklarını sanan kızlar. Tatarcık ise romanın ana karakteri. Okuyun siz de beğeneceksiniz.




3 Mayıs 2013 Cuma

BAKIMLIYIM BAKIMLISIN BAKIMLI: !!! Dermobakim.com İşbirliği ile Tam 7 Kişiye Hedi...

BAKIMLIYIM BAKIMLISIN BAKIMLI: !!! Dermobakim.com İşbirliği ile Tam 7 Kişiye Hediye


Merhaba ;

Dermobakim.com 'u artık hepimiz tanıyoruz. Pek çok kozmetik ve dermokozmetik markanın eczane güvencesiyle  ama eczane fiyatının çok çok aşağısında alınabileceği bir site.

En sevdiğim Dermalogica ,  FDA onaylı Benev ve daha pek çok cilt bakım ürünleri markası  Dermobakım ' da %15 den  %50'ye kadar olan indirimlerle satışta. ( Mesela bu aralar Benev'de çok güzel bir kampanya var ve tüm ürünler %20 indirimli, Ya da oje severler için Sally Hansen'da ikinci oje bedava kampanyası var, kozmetik olsun diyorsanız da piyasadaki en uygun fiyatlı Physicians Formula ürünleri yine Dermobakim.com 'da )

Bu  hediye etkinliğinde tam 7 kişi aşağıdaki ürünlerden birinin sahibi olacak

Ürünlerin ismine tıklayarak daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz)

"DERMALOGICA "
 Her saç tipi için parlaklık veren, suni koku ve renklendirici içermeyen nazik, günlük bir şampuan. Seveni çok ve özellikle de makeupalley'de yüksek puan almış.
Yağlı ve problemli ciltler için uygun ; cildi pürüzsüzleştiren, büyümüş gözenekleri hedef alan , yağsız özel formüle sahip bakım kremi.

"BABE"
 Blogumda da yazısını bulabileceğiniz çok iyi bir güneş kremi. Sivilce, kızarıklık vb sorunlar yaratmıyor, tam yağlı ciltlere göre. Ayrıca cruelty free
Makyaj öncesi ve sonrası kullanılabilen; cildi koruyan ve yatıştıran ; nar özü , beyaz yeşil çay  ve deniz yosunu özleri içeren sprey
 Hydreane bb kremin seveni çok. Bu kofrede  ise yine aynı markanın dolgunlaştırıcı maskarası ile birlikte.

"DDF"
Hassas ciltler hariç tüm lekeli cilt tipleri için yüz ve vücutta kullanılabilecek bir temizleyici. Cildi canlandırma, aydınlık bir görüntü verme ve pürüzsüz bir cilt yapısı oluşturmaya yardımcı olma gibi güzel özellikleri var.

"BIODERMA"
Bioderma Sebium AKN Krem
Siyah nokta eğilimli ciltler için günlük arındırıcı bakım kremi. Ben de kullanıyorum ve oldukça da memnunum.

http://bakimliyimbakimlisinbakimli.blogspot.com/2013/04/dermobakimcom-isbirligi-ile-tam-7.html?spref=bl#axzz2QkTOLRDN

2 Mayıs 2013 Perşembe

Düğün için Ne Giysem ?

1 Haziran da kardeşimin düğünü var. Bir çok mağazayı gezdim. Bir çok elbise baktım. Kimisi keseme uymadı, kimisini de ben beğenmedim. Ne abiye olsun, ne de çok sade. İkisinin ortası var mı bilemedim. Abiye istemiyorum çünkü; bir daha ne zaman giyeceğim ki. Dolap köşesinde bekleme yapmasın. Arkadaşımızın düğünü var orada da giymek istiyorum. Çok mu şey istiyorum bilemedim ki :(

Sizlere beğendiklerimi göstermek istiyorum. :D

1

2


3
4


ya da bildiğiniz alışveriş sitelerini yazar mısınız? 
online alışveriş de olur :)