Pages

27 Kasım 2014 Perşembe

Moda mı Moda Blogu Harika bir Keramika hediye ediyor!

Moda mı Moda Blogu Harika bir Keramika hediye ediyor! Buna bayılacaksınız. Keşke benim de böyle bir takımım olsa diye içimden geçirirdim. Moda mı Moda güzel bir çekilişi ile bize de bir şans vermiş. Link hemen aşağıda. :) Hepimize bol şanslar :)



Buse in Wonderland Yılbaşı Çekilişi

Buse in Wonderland harika bir yılbaşı çekilişi ile karşımızda. Bu güzel hediyelere herkes bayılacak :) Sizler de katılmak isterseniz link aşağıda :) Şansımız bol olsun...



9 Kasım 2014 Pazar

Tenceremiz blog ile Harika bir Hediye çekilişi :)

Tenceremiz blogu çok güzel bir hediye hazırlamış. El emeği göz nuru bir hediye bu. Etamin işi pano :) Çok ama çok güzel :)

http://tenceremiz.blogspot.com/2014/10/etaminisi-pano-cekilisi.html


yukarıda ki linke tıklayıp katılabilirsiniz.

2 Kasım 2014 Pazar

Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Güzel odalar, renkli fikirleri çok severim. Sizin de sevdiğinize eminim :) Sizlerle bir kaç fotoğraf paylaşacağım :)







Antibiyotikler Güle Güle, Hoşgeldin Lezzetli Çorbalar :)

Antibiyotikler her hastalandığımız da hemen elimizin altında bulunuyor. Antibiyotikler yerine bağışıklık sistemimizi güçlendirecek yiyecekler tüketmeliyiz.

 Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası


1 su b. yeşil mercimek
1 çay b. erişte
1 soğan
1 çorba k. un
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
2 diş sarımsak
2 çorba k. tereyağı
tuz
nane
su

ÜZERİ İÇİN:

maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Yeşil mercimeği yıkıyoruz ve üzerine kaynar su döküp bekletiyoruz. Kara suyu çıkınca mercimeği tekrar yıkayıp süzüyoruz. Üzerine temiz su koyup haşlıyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağı koyup soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Mercimeği haşladığımız suyuyla beraber çorba tenceresine aktarıyoruz. Gerekirse suyla kıvamını açıyoruz. Kaynayınca içine eriştesini atıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Erişte haşlanınca çorbamız pişmiş demektir. Nanesini atıyoruz, karıştırıyoruz. İnce doğranmış maydanozla ve servis ediyoruz.

Sebzeli Tarhana çorbası



6 çorba k. tarhana
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 patates
1 çorba k. domates salçası
2 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Patatesi soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı döküp, tereyağı koyuyoruz. Biberleri ve patatesi soteliyoruz. Sebzeler yumuşayınca salçasını koyuyoruz. İsteğe göre sarımsak da ilave edebiliriz. Karıştırdıktan sonra tarhanayı koyup kavuruyoruz. Soğuk et suyunu döküp kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.


görseller ve tarifler www.oktayusta.com dan alınmıştır.








BENİM PASTA EVİM: BENİM PASTA EVİMİN İLK ÇEKİLİŞİ

BENİM PASTA EVİM: BENİM PASTA EVİMİN İLK ÇEKİLİŞİ: Ne zamandır ilk çekilişimi artık yapmalıyım 7 ay oldu blogumu açalı, 6. Ayda yapıcaktım olmadı diye kendi  kendime söylenirken sonunda ne h...