Pages

20 Aralık 2014 Cumartesi

Kılıçların Fırtınası 1 ve 2


Kılıçların Fırtınası 1 ve 2 bitireli baya oldu ama, işten fırsat bulup yazamadım. Blog gerçekten eöek isteyen bir yer.

Bu iki bölümlük kısımda yer yerinden oynuyor. İktidar mücadelesi iyice kızışıyor.Bir tarafta Stannis, diğer tarafta Lannisterlar ve Joffrey. Şok ölümler, sarsılan dengeler, daha neler neler oldu. 
Hepsini anlatma çok uzun olacak o yüzden size özet bölümlerden paylaşım yapacağım.

İktidar mücadelesindeki beş savaşçıdan birinin ölmüş, bir diğerinin gözden düşmüş olmasına rağmen savaş tüm şiddetiyle sürmektedir. Yedi Krallık'ın zor durumdaki hükümdarı Joffrey, Demir Taht'ta oturmaya devam etmektedir. En amansız düşmanı Stannis, takip ettiği büyücü kadının kurbanı olmuş ve bozguna uğramıştır. Nehirova'daki Genç Robb, Kuzey'e hükmetmekte; Daenerys yaşayan son ejderhalarla beraber kana bulanmış bir kıtayı katetmektedir. Rakipler son hesaplaşma için harekete geçerken büyük bir yabanıl ordusu, efsanevi Ötekiler'le birlikte medeniyetin merkezine doğru ilerlemektedir. 

Diyarda sükûnet, Yedi Krallık'ın kılıçların fırtınası ile sarsılmasıyla mümkündür...




5 Aralık 2014 Cuma

Ecefobi: YILBAŞI ÇEKİLİŞİ BAŞLASIN

Ecefobi: YILBAŞI ÇEKİLİŞİ BAŞLASIN: Instagram çekilişim devam ederken, blogumun yılbaşı çekilişini de söz verdiğim gibi hemen başlatmak istiyorum. Yine kendi bütçem elverd...




TAKTAKIŞTIR GİY YAKIŞTIR: MİNİ YILBAŞI ÇEKİLİŞİM VAR :)

TAKTAKIŞTIR GİY YAKIŞTIR: MİNİ YILBAŞI ÇEKİLİŞİM VAR :): Herkese merhabalarr yılbaşı geldi çattı..Hazırlıklara başladınız mı? Nasıl gidiyor? umarım iyisinizdir :)  Yeni yılın gelmesi bir çok iyi ş...








Sinema Günlüğü 4-Yılıdızlararası Gittik-Gördük-Yorumladık

Bu aralar hem tembelim, hem çalışıyorum. O yüzden yazamıyorum. Her gün düzenli yazan arkadaşları tebrik ediyor ve onlara imreniyorum. :D

Yıldızlararası filmine eşimin isteği üzerine gittik. İlk gittiğimde pek beğeneceğimi ummuyordum. Sonuçta uzayda konu ne kadar ilerleyebilir? diyorsun. Fragmanı izleme şansım da olmadı, konudan bir haberim.

Neyse efendim, filmin konusu şu; Dünya artık en sıkıntılı zamanına gelmiş, insanlar dünyayı tüketmiş, devletler kendilerine göre kararlar almış. İnsanlar ise kısıtlı imkanlarda yaşıyor. Cooper ise 2 çocuğu ve kayınpederi ile hayatını çiftçilik yaparak kazanıyor. Karısını kötü bir hastalıktan dolayı kaybetmiş. İki çocuğu için elinden geleni yapmaktadır. Kızı tam kendisi gibi bilime isteklidir. Oğlu ise çiftçilikte gelişmekte kararlıdır. Kızı Murph ise okulda bilimle ilgilendiği için öğretmenleri tarafından ceza verilir. Çünkü devlet bilimsel araştırmalara para ayırmak niyetinde olmadığından okullarda bu tür faaliyetler yasaklanmıştır.

Murph odasında da gizemli şeyler olmaktadır. Kitaplar sırasıyla düşmektedir. Mors alfabesi, diğer alfabelere göre bunu anlamını çözmeye çalışır. Babası ise bunun anlamsız olduğunu düşünür. Bir gün bir kum fırtınası yaşanır. Murph odasının camını açık bıraktığını hatırlar ve odasına koşar. Babası da arkasından gider ve yerde kitapların düştüğü yeri görünce bunun bir koordinat olduğunu anlar.

Bu koordinatları çözerler ve NASA'nın gizli üssünü bulurlar. Orada eskiden tanıdığı bir profesör ile konuşur. Profesör dünyanın sonu geldiğini, Bir A planı ve bir de B planını açıklar. A planı uzayda yeni hayatlar bulmak. B planı ise insanları oraya götürmektir. Ancak sağlam bir pilota ihtiyaç vardır. Cooper çocuklarını kurtarmak için bu görevi kabul etmek zorunda kalır. Bütün insanlık artık ona bağlıdır.

Olaylar Cooper ve ekibin uzaya çıkması ile hızlanır. Bundan sonrası tam bir karmaşa. Şuan hala sinemalarda oynuyor. Gitmenizi tavsiye ederim.