Pages

21 Eylül 2013 Cumartesi

Kuzenler Savaşı Üçlemesi - Philippa Gregory Okudum-Bitti

Kuzenler Savaşı Üçlemesi

Seri 1- Beyaz Kraliçe


Yazar tarihi çok sürükleyici anlattığı için bir solukta bitti. Kraliçe Elizabeth'in, Kraliçe olmadan önce ve sonrasında yaşadıklarını onun gözünden, duygularından öğreniyoruz. İnsanın iktidar için ne kadar değişebileceğini, güç için neler yapacağını daha iyi görüyoruz.

Seri 2- Kızıl Kraliçe


Kızıl Kraliçe ise, Margaret Bedford'un, sevgisiz bir çocukluk geçirmesiyle, kendine bir amaç arama ve tutundukları ile verdiği savaşı görüyoruz. Annesi tarafından hiç sevilmemiş, evliliği tamamen taht için yapılmış, sevgisiz bir koca ile yaşamak zorunda bırakılmış, kocası öldükten sonra taht için yeni evlilikler yapmış sadece bir amaç için yaşamış bir kadını görüyoruz. Onun gözünden yaşadıkları yer yer sinir etse de, onun oğlu için yaptığı mücadeleyi de öğreniyoruz.

Seri 3- Nehirlerin Kadını


Kraliçe Elizabeth'in Annesinin hayatını okuyoruz bu kitapta. Jacquette'nin Fransadan, İngiltereye uzanan hayatını görüyoruz. Yaptığı ilk evlilikten umduğunu bulamayan, ikinci evliliğini ise sadece aşk için yapan bir kadının gözünden taht için yapılan savaşlar, hırslar, sırlar, entrikalar. 

Bu üç kitabı da ben çok beğendim. Hem sürükleyici hem de çok heyecanlıydı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder