Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
1 su b. yeşil mercimek
1 çay b. erişte
1 soğan
1 çorba k. un
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
2 diş sarımsak
2 çorba k. tereyağı
tuz
nane
su
ÜZERİ İÇİN:
maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimeği yıkıyoruz ve üzerine kaynar su döküp bekletiyoruz. Kara suyu çıkınca mercimeği tekrar yıkayıp süzüyoruz. Üzerine temiz su koyup haşlıyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağı koyup soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Mercimeği haşladığımız suyuyla beraber çorba tenceresine aktarıyoruz. Gerekirse suyla kıvamını açıyoruz. Kaynayınca içine eriştesini atıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Erişte haşlanınca çorbamız pişmiş demektir. Nanesini atıyoruz, karıştırıyoruz. İnce doğranmış maydanozla ve servis ediyoruz.
1 çay b. erişte
1 soğan
1 çorba k. un
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
2 diş sarımsak
2 çorba k. tereyağı
tuz
nane
su
ÜZERİ İÇİN:
maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimeği yıkıyoruz ve üzerine kaynar su döküp bekletiyoruz. Kara suyu çıkınca mercimeği tekrar yıkayıp süzüyoruz. Üzerine temiz su koyup haşlıyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağı koyup soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Mercimeği haşladığımız suyuyla beraber çorba tenceresine aktarıyoruz. Gerekirse suyla kıvamını açıyoruz. Kaynayınca içine eriştesini atıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Erişte haşlanınca çorbamız pişmiş demektir. Nanesini atıyoruz, karıştırıyoruz. İnce doğranmış maydanozla ve servis ediyoruz.
Sebzeli Tarhana çorbası
6 çorba k. tarhana
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 patates
1 çorba k. domates salçası
2 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Patatesi soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı döküp, tereyağı koyuyoruz. Biberleri ve patatesi soteliyoruz. Sebzeler yumuşayınca salçasını koyuyoruz. İsteğe göre sarımsak da ilave edebiliriz. Karıştırdıktan sonra tarhanayı koyup kavuruyoruz. Soğuk et suyunu döküp kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 patates
1 çorba k. domates salçası
2 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Patatesi soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı döküp, tereyağı koyuyoruz. Biberleri ve patatesi soteliyoruz. Sebzeler yumuşayınca salçasını koyuyoruz. İsteğe göre sarımsak da ilave edebiliriz. Karıştırdıktan sonra tarhanayı koyup kavuruyoruz. Soğuk et suyunu döküp kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
görseller ve tarifler www.oktayusta.com dan alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder