Pages

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Ey İş Hayatı Sen Nelere Kadirsin! Volume 1

Evet! İş hayatı nelere kadir?

1 yıllık işsizliğin ardından yeni bir işe başlamamın sevinci içerisinde cumburlop yüzer iken(!) birden vücudumun belirli yerlerine kramplar girdi. Sonrasında ise sevinç ile yüzmek birden yaşam mücadelesine döndü. Yani denizden afrika ormanlarındaki safariye geçtim. İlk karşılaştığım arkadaşım ise şu bey/bayandır.


Netice de O'da bir Rabbim'in yarattığı bir mahluk. Sırtlana lafım yok. Sırtlan de ki insanlardan tiksiniyorum sadece. Belgesel izleyen ya da üç aşağı beş yukarı bu hayvanın yaşam şartlarını bilen bilir. Av ile uğraşmaz, başkasının öldürdüğü avı afiyetle yemeyi tercih eder. Yapısı bu, ne yapsın ? Başkası yakalar o sinsilik ile gelir, alır ve gider. Hayvanın özünde tembellik var efendim.

Neyse konudan sapmadan ilerlemek istiyorum müsaadenizle. Safarinin ilk haftasıydı. Ben emin ve yavaş adımlarla ilerlerken nereden bileyim bu Sırtlan arkadaşın böyle tembel ve yatarak bostan büyüttüğünü! Neyse tanıdık ve öğrendik. Çalışmalarımın karşılığını kendisi hemen önüne çekip sahiplenip alıverdi. 

Ben de safari de ki şu hayvana benziyorum. 

Evet, Zürafa :D Efendim zürafanın özelliklerini, nasıl bir hayvan olduğunu daha iyi bilirsiniz. Zürafa gibiyim çünkü; yoo boyum çok uzun değil, zürafanın boynu uzun olduğu için ses telleri yoktur. Ben de yapı olarak sessiz, kendi halinde, çalışan biriyim. Kimseye zararım olmaz, faydadan çok diyebilirim. 
Sırtlan arkadaşı geride bıraktıktan sonra önümüze çakal arkadaş çıktı. Özünde sadece avlanmak için yaşayan bir hayvandır. Bilindiği üzere çakallar gündüzleri bekleme modunda olurlar. Alaca karanlık zamanında avlanmaya çıkarlar. Gündüz pozisyon itibariyle zararsız dursalar da kafaları av için planla doludur. Alaca karanlık vaktinde yorgun argın eve dönerken ya da yoğun çalışma sonrası sersemlediğiniz an "pat" diye karşınıza geçerler ve aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi oluverirsiniz. 

"Apışıp kalıvermek"

Aynen yukarıdaki pozisyonda patronun yanında kendinizi buluverirsiniz. Çakal arkadaşı da geride bırakalım ve yürümeye devam edelim. Safarinin ilerleyen bölümünde Fil, Aslan, zebra, timsah gibi arkadaşlar uykuda oldukları için onları rahatsız etmeden geçiyorum. Evet şimdilik İş Hayatı Sen nelere Kadirsin Volume 1 bu kadardı. Devamını yaşadıkça yazmaya devam edeceğim :) İyi hafta sonları...

2 yorum:

  1. Akreplerede dikkat etmek lazım nezaman nereden çıkıp sokacakları belli olmaz:) Helede Nankör kedilere arkanı dönme:)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş
    Ama bu insancıklara yenilip pes etmek yok
    Yola devam, onlara rağmen :)

    YanıtlaSil