Pages

10 Mart 2013 Pazar

Gaziantep Yolcusu Kalmasın :)

Salı günü itibariyle Gaziantep'e Düğüne gidiyoruz. Eşimin kuzeni mutlu bir yuva kuracak kısmetse :) Biz de bu mutluluğa ortak olacağız. Ben Gaziantep'e daha önce hiç gitmedim. Fakat çok merak ediyorum. Yöresel yemekleri, tarihi dokusu ve müzeleri. Gaziantep takip ettiğim kadarıyla çok gelişmiş bir bir Şehir. Özellikle müzeleri o kadar çok ki :D

Kendimizce gezeceğimiz yerleri bir gözden geçirdik. İlk önce Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesini görmek istiyorum :)


Gezdiğim yerleri sizlerle tek tek paylaşacağım. Yol bilgisi, havası, yeri ne aklıma gelirse paylaşacağım.
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi gerek yapısal kompleksi gerekse içinde yer alan eserleri açısından dünyanın en önemli müzeleri arasında yer almaktadır.
30.000 m² lik Gaziantep Eski Tekel Fabrikası arazisi üzerine kurulan Müze Binası, 3 adet bina topluluğundan oluşan kompleks bir yapıya sahiptir. İdari birimler ve 3500 m² oturum alanı olan ve 3 kattan oluşan yaklaşık 7.075 m² lik sergi salonları bulunmaktadır.

Bakırcılar Çarşısı, Tarihi bedesten ve hamamları. Ayrıca Hasan Süzer Etnografya Müzesini de gezmek istiyorum. İnşallah vaktimizi güzel bir şekilde kullanırız :) Bol bol da fotoğraf ekleyeceğim sizler için :)

http://www.suzer.com.tr/suzergrubu_sosyalsorumluluk3.html



2 yorum:

  1. Ben 10 yıl kadar Antakya'da çalıştığım için Antep e birkaç kez gitme fırsatım oldu.. Çok güzel büyük ve düzenli bir şehir..
    Gidilecek yer olarak değil de yiyecek olarak birkaç şey söylemek isterim. Özellikle KATMER yemeden dönmeyin kesinlikle. Zaten ev sahipleriniz mutlaka size tattıracaklardır.. Bir de ben nohut dürüm diye birşey var onu çok sevmiştim. İsterseniz onu da bir kez deneyin derim...
    Çok iyi yolculuklar. Sevdiğim yerlere gidiyorsunuz ne güzel .. Allah evleneceklere de hayırlı mutlu yuvalar versin inşallah...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) katmeri ve nohut dürümü muhakkak deneyeceğim :) Güzel temennileriniz için de çok teşekkür ederim çok sağolun :)

      Sil