Pages

21 Aralık 2013 Cumartesi

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Her zaman iyimser baktım hayata. Hep yeniden başladım. Düştüm bir daha kalktım. Yaralarımı sardım. Bu yaralar iz bıraktı tabi ki. Buna rağmen "bir gün birileri verecek hakkımı" dedim. Ölüm hak ise miras helal derler ya, o helal kısmından hiç nasiplenemedim ben. 12 yaşımdan beri yetim büyüdüm. 2 Kardeşim ve Annem için; anneannem, dedem, dayım, amcam, halama karşı hep savaştım. Hiç biri destek vermedi. Maddi olarak destek zaten yoktu, manevi destek bile vermediler. Hep çıkarları doğrultusun da davrandılar. Halam "öküz öldü ortaklık bitti" demiş. Amcalarımın umurunda bile değildik. Babamın da hakkı olan ev ve iş yerini amcalarım kullanıyor. Halimizi, durumumuzu bildikleri halde, ses dahi çıkarmıyorlar. Babam vefat edeli 17 sene oldu. Ben, kız kardeşim evlendi. Sıra da erkek kardeşim var nasipse. Çeyizimizde bir kaşık kadar yardımları olmadı.

Annem tarafım ise yıllarca, benim çırpınışlarıma rağmen annemi sömürdüler. Sonrasın da dedem vefat etti. Annem hakkı olan yerleri kardeşinden bir türlü alamıyor. Kanuna göre mirasçıların rızası olmadan yer satışı yok. Yetim hakkı ile annemin hakkını kullanmaya devam ediyorlar. Beni en çok üzen anneannem dayımın tarafını tutuyor.

Evlendim, kayınvalidem büyük oğluna ev yaptı. Elektrik, su, mutfak masraflarını da onlar karşılıyor. İşleri de aldı yürüdü, evler, arabalar aldılar. (Çalışana Allah versin) Biz kirada kaldık. Herkesin keyfi yerinde. Buna rağmen evlendikten sonra eşimin ailesi tarafından çok üzüldüm, çok sıkıntı çektim. Hala da sıkıntılarımız oluyor.

Şimdi bunlar haram mı? helal mi? Bana siz söyleyin.

Bu düşünceleri kafamdan atamıyorum bir türlü. Sinirlerime hakim olamıyorum. Bol bol dua ediyorum. Rabbim sabır ver.

Siz olsanız ne yaparsınız bana bir akıl verin ?

4 yorum:

  1. yetim hakkı yiyenin yatacak yeri yok. üzülme allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın haklısın insan kafaya takmakdan yapamıyor ama bu dünyada olmasa öbür dünyada ettiklerini bulurlar. Bizim de başımızda var ve şuanda acınacak haldeler. SABIR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sabır diyorum, Rabbime bırakıyorum...

      Sil
  2. CANIM ŞUNU BİLKİ RABBİM KİMSENİN HAKKINI KİMSEDE KOYMAZ! MEVLAMIN ADALETİ KILIÇTAN KESKİNDİR SEN SABRET AZ KALMIŞ GÖRECEKSİN KAZANAN KİM OLUR ...SANA SEYRETMEK DÜŞECEK...AMA SEN O ZAMAN GELDİĞİNDE YİNE YARDIM ET ONLARA ...ÇÜNKÜ DÜŞKÜN OLAN ONLAR OLUR ...HİÇ KİMSE MALINA GÜVENMESİN BİR KIVILCIM YETER GÜZELLİĞİNE GÜVENMESİN BİR SİVİLCE ALIR GÖTÜRÜR...DÜNYA YALAN KUZUM İNSANLARDA NANKÖR...SEN SAĞLIĞINA DİKKAT ET...YAZIN ÇOK DUYGULANDIRDI BENİ GEÇMİŞ YILLARIM FİLİM OLDU GÖZÜMDE ...HER ŞEY GÜZEL GÖNLÜNCE OLSUN SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sabır edip, Mevlama sığınıyorum...

      Sil